Surt og kaldt ute, god stemning inne.

Surt og kaldt ute, god stemning inne.

Publisert av Anne Lise Nevøy den 25.09.18. Oppdatert 26.09.18.

 

SURT OG KALDT UTE; GOD STEMNING INNE.

 

 

Søndag 23. september var det igjen ny messe og utstilling på Malmheim Grendahus.

Arrangementskomiteen var spent på om noen våget seg ut i det sure høstværet med regn og vind . Typisk for dette var kommentaren fra den første besøkende: " Jeg kommer bare innom for å få en varm kopp kaffe".  Heldigvis var det også mange orkideinteresserte som tok turen innom for å se utstillingen, kjøpe en plante (eller flere)  eller for å prate om orkideer. 

 


For å vise at orkidedyrking ikke nødvendigvis krever drivhus eller gode vinduskarmer , var det i år laget en liten utstilling av  et terrarium fylt med greiner, bark og mose. 

Små miniatyrorkideer som sjelden er vist her i landet ,hang i små greiner og så ut til å  trives i et varmt og fuktig miljø. Et godt alternativ for noen som liker orkideer men har liten plass?

 

 

 

Kjøkkengjengen hadde gjort en god jobb, det luktet nystekte vafler over hele lokalet. Det er så rart med det, praten om orkideer ( og litt til) går mye lettere over en kopp kaffe.

Antall besøkende viser at det er god interesse for dyrking av orkideer. Planter ble pottet om og råd og erfaringer ble utvekslet. Det var mange som ikke var kjent med medlemsmøtene som arrangeres på Grendahuset hver første onsdag i måneden. Bli med å spre " det glade budskap"- det er god plass til flere.

 

Marei L. Karge var ikke fysisk her, men mange av utstillingsplantene 

 var fra hennes gartneri, kjøpt på tidligere importer.


 

Her er nærbilder av noen av orkideen som var utstilt:

 

 

 

 

 

Oncidium Joacim Karge

Lycaste skimmeri alba

Phalaenopsis cornu cervi Chattelad

Masdevallia rolfeana

Masdevallia veitcheana x infracta

Odontoglossum crispum

Dendrobium Hibiki