Spennende orkideer til medlemmene

Spennende orkideer til medlemmene

Publisert av Anne Lise Nevøy den 31.05.22. Oppdatert 03.06.22.

Kjære medlemmer!

Norsk Orkideforening kan igjen tilby "kortreiste" orkideer.

Vi har vært hos Karge Orchideen i Tyskland og plukket ut en del planter. Alle orkideene er plantet i potte og er kraftige og fine. For nye kjøpere vil vi informere at det er lurt å se etter størrelsen på plantene. Vanda, som er den største av orkideene, er ofte i blomst. men det er også en del av orkideene som er i blomstringsstørrelse, dvs. at de kan danne knopper enten i år eller neste år. Noen planter betegnes som unge, dvs. at det kan ta et par år før de danner knopper. 

Det er ikke ideelt å sende orkideer i blomst fordi det er fare for små skader på blomstene. Vi pakker dem inn så godt som mulig, og trøsten er at det oftest går bra og at orkideen snart blomster igjen !

Produksjonutgiftene har også steget i Europa. En del gartnere har sluttet å produsere orkideer på grunn av dårlig økonomi. Heldigvis er det også noen som igjen satser videre, en av dem er Marei som er eier av Orchideen Karge. Håper vi snart ser henne igjen på utstillinger som fr.eks. London Orchid Show. 

Økte utgifter for gartneren gir selvsagt økte priser på varene som selges. Orkideene selges til medlemspriser, det er et begrenset utvalg av hver enkelt sort og det er prinsippet om "førstemann til mølla" som gjelder.

Vi sender plantene med Posten som Norgespakken. Den kan spores, slik at du til enhver tid ser hvor den befinner seg. Pakken leveres til ditt nærmeste "postkontor". Pris: kr. 199,-.

Dersom du synes det er for kaldt å sende orkideene, kan vi oppbevare dem til litt senere. 

Vi håper dere blir fornøyd, gi oss gjerne en tilbakemelding etter hvert.

Hilsen styret i NOF.

Bestill her:  masdevallia2022@gmail.com

 

Vennligst skriv den adressen og det telefonnummeret dere vil vi skal bruke når vi sender pakken. Vi sender dere en tilbakemelding på mail, når vi har mottatt bestillingen.

Her er det mye å glede seg over! Velkommen til lesing.

 

 

 

ROF orkide liste 2022.pdf