Karge Orchideengarten på Chelsea Flower Show.

Karge Orchideengarten på Chelsea Flower Show.

Publisert av Anne Lise Nevøy den 31.05.18. Oppdatert 01.06.18.

Våren består av en rekke eventyr, men Chelsea Flower Show må være det vakreste! 

Siden starten i 1913, har området ved Royal Hospital Chelsea, nesten hver vår blitt forandret til en stor arena med alle typer blomster. Alt fra stauder, sommerblomster, økologiske grønnsaker og ikke minst, orkideer. De senere år har det også vært konkurranse blant ulik hagedesignere.I år deltok tre forskjellige orkide foreninger og gartnerier: Orchid Society of Great Britain,          Mac Bean Orchids og Marei Karge-Lipphard fra Karge Orchideengarten.
Vi i Norsk Orkideforening har etterhvert blitt godt kjent med Marei og firmaet hennes. De siste årene har foreningen hatt minst en import årlig fra gartneriet hennes.


 


Bildet under er fra utstillingen til mac Beans Orchids.
Det ligger mye prestisje i å være invitert til showet, og det var første gang Marei og firmaet hennes deltok. Hvilken suksess det ble!!Som tidligere nevnt, er showet en stor begivenhet både i London og resten av Europa. BBC hadde tre kvelder etter hverandre reportasjer på ca 90 minutter hver gang og flere av utstillerne ble intervjuet, også Marei. Det er et stort arbeid å lage sin spesielle stand og de fleste deltagerne ga utrykk for å være spente og litt nervøse for den kommende bedømmingen. 

Gleden var selvfølgelig stor da resultatet var klart: Karge Orchideen vant gullmedalje for sin utstilling!!

Norsk Orkideforening gratulerer så mye!!

Her kommer flere bilder fra utstillingen:Coelogyne peltatesLaelia purpurea

Phragmepedium humboldtiiCypripedium kentuckiense x tibericum

                                      Calanthe