Norsk Orkideforening har for første gang arrangert "Orkidesøndag" i Stavanger.

 

Vi var så heldige å få låne gode lokaler med en stor sal og en hyggelig kafeteria. Flere av medlemmene i NOFs styre har i mange år bidratt med å lage en tilsvarende orkidehelg arrangert av ROF de siste åra i Sandnes/ Jæren området . Sist arrangement var den 22. mars i år og nå var tida inne for å prøve et mindre arrangement i Stavanger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med stor innsats fra styremedlemmene i NOF i tillegg til frivillige hjelpere, utstyrte vi salen etter beste evne.

 

 

En blid arrangementkommite fra NOF. Bestod av (fra venstre): Marianne Bratteteig (kasserer og nestleder NOF,  Anne Britt Hetland (sekretær NOF), Leif Raugstad (Styremedlem NOF), Anne Lise Nevøy (Redaktør og leder NOF) samt Liv Larsen (foran) (varamedlem til styret NOF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var ompotting av orkideer, utlodning, salg av foreningens og medlemmers planter, salg av potter, bark og gjødsel og ikke minst en god utstilling.

 

Vi var i god tid før utstillingen "på utkikk " etter planter hos medlemmer i distriktet.  Vi var spesielt interessert i arter og primærhybrider. Plantene skulle  helst være i blomst og gjøre seg godt på utstillingen. Flere av styremedlemmene hadde planter med store knopper og disse ble flyttet inn i lyse og varme rom  og pleiet etter beste evne slik at knoppene kunne springe ut til Orkidesøndagen!

 

Vi hadde invitert Det danske gartneri til arrangementet og de bidro mesterlig med et godt utvalg av Masdevallia, Cymbidium, Brassia og selvfølgelig Phalaenopsis hybrider i mange farger og varianter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folk kom og gikk i en jevn strøm i løpet av de timene vi hadde til rådighet.

Interessen var stor og det var mange spørsmål som skulle besvares . Det kom mange positive tilbakemeldinger på arrangementet og vi fikk flere nye medlemmer!

 

Under er bilde av Dendrochilun magnum og denne ble kåret til utstillingens beste plante. Eier er formann i Rogaland Orkideforening, Robert Porter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En stor til takk til alle som bidro til en vellykket søndag!

 

Er det ønsker om lignende utstillinger andre steder i landet bidrar NOF gjerne med hjelp, råd og vink. Ta kontakt!

 

Noen flere bilder av utstillingen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright@orkideer.no