Medlemsfordeler:

 

Medlemsbladet:

 

Medlemsbladet Orkideer utgis av Dansk Orkide Klub i samarbeid med Norsk Orkideforening. Bladet kommer ut 6 ganger pr. år i et opplag på over 1000.

Bladet inneholder spennende artikler, bilder og informasjon om messer, utstillinger og arrangementer rundt om i Europa.Her er mye å lese både for dem som er nybegynnere og dem som har hatt hobbyen en stund og som sitter inne med mye erfaring. Her kan du få tips om dyrking av orkideer, opphav og stell for å lykkes med plantene.

Bladet distribueres fra Danmark og sendes deg direkte hjem via Posten.

 

Import av orkideer:

 

Som medlem i NOF har du mulighet for å delta på import fra forskjellige gartnerier rundt om i verden.

Dette er en organisert  fellesimport av sjeldne planter . Bestillingsliste vil legges ut på hjemmesiden til NOF,  orkideer.no   og du kan i fred og ro velge ut de plantene du ønsker.

Etter du har gjort din bestilling, blir plantene ferdig pakket og sendt hjem til ditt nærmeste postkontor. Nof vil så langt som mulig, være i kontakt med deg til forsendelsen er mottatt.

Importer de senere årene vært fra forskjellige gartnerier i Tyskland,Karge, Røllke, Elsner og fra Doi Saket i Thailand.

 

Medlemmer og turer.

 

Norsk Orkideforening vil, gjerne i samarbeid med lokalforeninger eller foreninger i Skandinavia, arrangere « fagturer» for medlemmene. Dette betyr at en besøker f.eks. messer, garnerier,utsillinger eller landskamper ,hvor orkideer bedømmes og premieres.

 

Kjøp og salg på hjemmesiden under fanen MARKED.

 

Her kan medlemmer som har planter til overs eller nettopp har delt en plante, selge disse videre til andre medlemmer. Overskuddsplanter etter importer er også ofte til salgs.

Foreningen formidler også utstyr til orkideer, som oftest er vanskelig  tilgjengelig i butikker i Norge. Det kan f.eks. være transperante potter med flat bunn i alle størrelser eller gjødsel.

Det er også mulig å selge brukt utstyr som f.eks små vanningsanlegg eller terrarier. Norsk Orkideforening har også  mange informative  bøker om orkideer, disse vil etterhvert komme for salg. Alt til medlemspriser!

Vi har et lager av medlemsbladet Orkideer. Tidligere utgaver selges til sterkt redusert pris.

 

NOF arbeider aktivt for å etablere og opprettholde lokalforeninger.

 

Rogaland Orkideforening er en lokalforening som har treHer har medlemmene muligheter for å treffe andre første onsdag i hver måned (bortsett fra sommertid)

 

Møter i Rogaland Orkideforening.

 

Norsk Orkideforening arbeider aktivt for å etablere og å opprettholde lokalforeninger.

Rogaland Orkideforening arrangerer medlemsmøter første onsdag i  hver måned .

Her treffer vi  andre «orkidioter» og drøser over en kaffikopp. Det blir ofte holdt små foredrag om spesielle arter og gitt tips om hvordan den enkelte plante skal trives. Det er også anledning til å ta med sine egne orkideer for å få dem vurdert. Kveldens plante er en bedømming av den fineste planten akkurat den kvelden.

Mange av medlemmene har lang erfaring i stell og dyrking og de fleste har brukt lang tid til å finne akkurat SINE favoritter. Disse plantene blir oftest tatt med på møtene, slik at alle medlemmene kan beundre dem. Ofte er dette planter som ikke er tilgjengelige her i landet.

De senere årene har lokalforeningen arrangert Orkidehelg i Malmheim grendahus. I tillegg til lokale orkideforhandlere, har foreningen hatt utstillere både fra Danmark og Tyskland. Det har også vært mulig å gjøre innkjøp av orkide arter og hybrider en ellers ikke ser i Norge.

Utstillingen som arrangeres over lørdag og søndag har vært godt besøkt med  opptil 1000 besøkende.

Målet for NOF er å stimulere til økt orkideinteresse over hele landet og bidra til at det kan etableres flere lokale orkideforeninger, som Rogaland Orkideforening.

 

Copyright@orkideer.no