Norsk Orkideforening
GODT NYTT ÅR!

GODT NYTT ÅR!

Publisert av Anne Lise Nevøy den 24.01.20. Oppdatert 24.01.20.

Vi starter 2020 med motivasjon og gledeover å fortsette med den kjære hobbyen vår, orkideer. 

 

 

Interessen blant medlemmene våre varierer, fra å få økt kunnskap om stell av de vanligste plantene vi kan få kjøpt i gartnerier her i landet til å lære mer om de sjeldne orkideene mange av oss kun har sett på bilder. 

Foreningen prøver så godt det lar seg gjøre å ivareta disse behovene. Ingen av oss er eksperter, vi lærer av hverandres erfaring. De nyeste medlemmene lærer av de som har hatt denne hobbyen i mange år. Prøving og feiling.

Foreningen får mange henvendelser med spørsmål om hvor man kan " få fatt i"forskjellige orkideer? Vårt svar er at en av de største fordelene ved å være medlem i NOF ,nettopp er muligheten til å kjøpe orkideer som ikke kan kjøpes i norske gartnerier. Foreningen arrangerer hvert år importer fra forskjellige steder i verden, i fjor importerte vi planter både fra Ecuagenera og fra Roellke i Tyskland.

Noen av medlemmene våre har forsøkt å importere orkideer privat- dette er fullt mulig, men-----. Dette krever stor kunnskap og mye arbeid. Dersom ikke alle formaliteter er i orden risikerer en at plantene blir konfiskert, noe som selvfølgelig fører til både frustrasjon og skuffelse! Når foreningen arrangerer importer gjør vi dette arbeidet for deg. Du får sendt en liste over tilgjengelige planter, du velger de plantene du ønsker å kjøpe og får ferdig utregnet pris på plantene. Prisen er da  inkludert kostnader for frakt fra utlandet, frakt hjem til din adresse via Norgespakken (Posten) og diverse andre kostnader. 

Erfaring viser at mange av medlemmene i NOF benytter seg av dette tilbudet, og jo flere som deltar på importen, lavere blir felleskostnadene!

Ifjor arrangerte foreningen tur til Roellke orkidegartneri i Tyskland. Det var en glad gjeng som reiste og og vi fikk innfridd våre forventninger om opplevelsen av å kjenne den spesielle atmosfæren det er å vandre rundt i et varmt og fuktig miljø, samtidig som en ser orkideer av alle slag så langt øyet kan se. Stikkord fra turen:  glede over å treffe personer med samme hobby, utveksling av erfaringer, snakk og ikke minst, aksept over de plantene vi IKKE fikk til, møte med Lutz Roellke og hans familie som tok så godt i mot oss og møte med representanter fra forskjellige gartneri rundt om i verden. Snakk om in-put!

Som tidligere nevnt, dette er glede!

Vi ønsker alle velkommen til å dele orkidegleden med oss i det nye året.


Kommentarer

GODT NYTT ÅR!

fredag 24. januar kl. 00:00

Surt og kaldt ute, god stemning inne.

tirsdag 25. september kl. 04:13

Dendrobium harveyanum - vakker og velduftende

torsdag 16. august kl. 18:49