Erfaring med Maxillaria speciosa?

Forum for spørsmål om slekter og hybrider som ikke er de mest vanlige.

Erfaring med Maxillaria speciosa?

Innlegg kirsitn » 16 Nov 2008, 22:32

Er det noen som har prøvd å dyrke Maxillaria speciosa? Kjøpte den via importen, og synes den vokser så saaaakte... Så jeg lurer på om det er normal oppførsel eller om jeg gjør noe galt. Den mista et par blader like etter at den kom i hus, men har fortsatt to voksne blader. I tillegg har den et nytt skudd som vel har vokst ca 3 cm siden jeg fikk den i sommer.
kirsitn
 
Innlegg: 651
Registrert: 07 Jul 2005, 16:18
Bosted: Oslo

Re: Erfaring med Maxillaria speciosa?

Innlegg oddvar » 19 Nov 2008, 13:54

Ja ja det var litt av et spørsmål!!!!!
Fikk selv to kaldtgroende og speciosaen men det er dødt alt sammen.De fleste av de varmtgroende rottnet bor etter en måne (2 epidendrumer,1 maxilaria og en xylobium) mens masdevalliaene og draculaene har klart seg meget godt.Nok om det har 5 - 6 andre arter av maxilaria som er veletablerte og felles for dem er at de vokser sent, men prøv bare å holde liv i den speciosa til våren og sats på at den vil begynne å vokse når lys og varmen kommer tilbake.
Oddvar
mvh Oddvar
oddvar
 
Innlegg: 31
Registrert: 20 Des 2007, 01:09
Bosted: Hauge i Dalane

Re: Erfaring med Maxillaria speciosa?

Innlegg kirsitn » 19 Nov 2008, 14:02

Uffda, trist at planten din døde! En av Masdevalliaene mine råtnet bort, men resten av importplantene har jeg foreløpig klart å holde liv i. Hvis jeg får Maxillaria'en til å trives, så får jeg etter hvert dele den og gjøre gjengjeld for alle plantene jeg har fått fra deg. :wink:

Har en Maxillaria tenuifolia fra en tidligere import, og det er for så vidt ikke noen racerfart på den heller. Tror den har fått noen nye bulber siden jeg fikk den, men ikke antydning til blomstring, så den har antagelig lyst på mer lys enn det den får i bunnen av orkidariet. :roll:
kirsitn
 
Innlegg: 651
Registrert: 07 Jul 2005, 16:18
Bosted: Oslo

Re: Erfaring med Maxillaria speciosa?

Innlegg oddvar » 19 Nov 2008, 14:53

Pass på M.tenuifoliaen regner med den er var for stillestående luft.Hadde en meget villig en for noen år siden ,men da jeg begynte å dele den opp skrantet alle delingene inn og døde men kansje det er liv i noen som for til Stavangerområdet.Husker at den stortrivdes en meter fra en vifte som stod i drivhuset og plasert omtrent under vekstlyset.
Oddvar
mvh Oddvar
oddvar
 
Innlegg: 31
Registrert: 20 Des 2007, 01:09
Bosted: Hauge i Dalane


Gå til Andre slekter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest